novellák

Ott

Az opálos szürke fal égig nyújtózkodó füstlepelként magasodott Ballania határában, örök homályba burkolta a másik felén elterülő Kvanokföldet. Alig pirkadt, amikor Simona felrepült kedvenc fájára, hogy onnan bámulhasson bele a túloldal megnyugtató szürkeségébe. Leült a leghosszabb ágra, annak is a végére, ahol még éppen elbírta súlyát a könnyedén hintázó rugalmas gally. Előredőlt, karjára támaszkodott, majd nagyot szippantott a tavaszi levegőből. És elfintorodott. Megrohamozták a háta mögött elterülő erdőből nyomuló vibrálóan színes, édes-nehéz illatok. Tüsszentenie kellett tőlük.

– Nem tudok elég messze menekülni – mormogta két orrdörzsölés között.

A tompaszürke fal közelében nőtt fát az egyszerűségéért szerette, a többitől eltérően ezen nem volt egyetlen émelyítő rózsaszín felhőcskehajtás vagy szembántóan rikító narancsos vattacukor virág sem. Szürkésbarna törzse és zöld levelei megnyugtatóan jellegtelenek és illatmentesek voltak.

Simona gyűlölte a tavasz erőltetett rikítását. Ahogyan Ballaniát is egyre jobban, pedig a habkönnyű pillék országában az élet is habkönnyűnek tűnt. Legalábbis annak, aki hibátlan pillének született. Vagyis rajta kívül mindenkinek. Simona lemondó sóhajjal nézett végig lábszárán, ami formás volt ugyan, mint minden ballaniainak, ám hosszúnak és törékenynek a legnagyobb jóindulattal sem lehetett nevezni. Ráadásul fekete pihék borították, akárcsak karját. Fúj, de undorító, kapta meg többször társaitól. Családi átok, mondta ki kíméletlenül a mindentudó Bölcs, amikor Simona hozzá fordult, hogy megérthesse különbözőségét és a feléje irányuló megvetés miértjét. Ennél többet nem árult el, de, társai rosszindulatára bármikor számíthatott. Minden egyszerű ballaniai élt-halt a pletykáért, a susmorgásért és a drámáért, így apránként fény derült családja szégyenteljes titkára.

A teljes novellát ide kattintva, az Aranymosás Irodalmi Magazin oldalán tudod elolvasni!

admin

You might also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük