Néha zsigerből szidjuk a fiatalokat, meg bezzegamiidőnkbenezünk úgy, hogy az utánunk jövő generációt mi neveljük/neveltük. És mutat(t)unk példát. Most legutóbb azt sütöttük el: ha pénzről van szó, akkor minden eszköz bevethető. Biztos?

Gyereknap alkalmára csodálatos mesekerteket alkottak a székesfehérvári óvódások a Zichy-ligetben. A gyerekek és az óvónők heteken át készültek, gyakoroltak, szívük-lelküket beleadták, és izgultak, hogy minden jól sikerüljön. Aztán jöttek valakik – és bocsánat a kifejezésért – gátlástalanul rácsináltak az egész tetejére. Mert szavazás van, pénzt lehet nyerni.

És ha pénzt lehet nyerni, akkor aztán minden eszköz megengedett!? Csalással megtolt szavazatszámok röpködtek napokon keresztül, azok az óvónénik és szülők, akik meg annyira nem mozognak otthonosan az informatika világában, csak kapkodták a fejüket és tördelték a kezüket: ennyi szavazat honnan? A keserű íz lassan elnyomta az alkotás feletti büszkeség és a játék miatti izgalom édességét. És nem maradt más a virágokon csak egy nagy kupac barna… föld.

Persze mondhatjuk, de hát a rendszer engedte a csalást. Igen, így volt! Erre tényleg meg kell hajtani a fejet. Végül is pénzről van szó. Aztán majd jól el lehet büszkélkedni Pistikénknek: látod fiam, csináltunk egy rakás pénzt az óvodának. Mert mi nem töketlenkedünk, meg szerencsétlenkedünk azzal, hogy a mamát/papát/szomszédokat izzítsuk a jó ügy érdekében. Nem, fiam, mi nagyban játszunk!

Az írás folytatását az fmc.hu oldalon, ide kattintva olvashatod el!

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük