cikkek

Egy fehérvári Facebook-csoport, ami rengeteg kiskedvenc hazajutását segíti

Kóborló kutya, eltévedt cica vagy papagáj sem jelent problémát, ha a közösség összefog. Márpedig a Segíts hazajutnom! Fejér megye és környéke csoport közel két és félezres közössége már több száz kis kedvencet juttatott vissza gazdájához.

A szilveszteri össznépi durrogtatás miatt elmenekült kutyák és cicák összegyűjtésére hozta létre öt éve a Segíts hazajutnom! Fejér megye és környéke csoportot Egeressy Viktória. A kezdeményezés aztán hamar kinőtte magát, és sokan csatlakoztak a közösséghez segítő vagy éppen segítségkérő szándékkal. Egy ideje Viki kicsit háttérbe vonult, és az adminisztrátori kör kiegészült Óvári-Brüll Fannival, valamit Ferenczi Éva Júliával és Kosik Lillával. Mivel a csoport „gondozása” legalább napi másfél-két órát vesz igénybe, ráadásul ezt, illetve az állatmentést és az önkénteskedést család és munka mellett csinálják a lányok, szükség is van minden segítő kézre és szemre.

„Meglepően gyorsan rátaláltak az emberek a csoportra, és azóta is folyamatosan szeretnének csatlakozni. Egy ideje igyekszünk azért megszűrni a jelentkezőket, hiszen az Alföldről például nagy valószínűséggel úgysem tudnánk egymásnak segíteni.” – meséli Viki, amihez Fanni hozzáfűzi, így sem egyszerű rendet és rendszert tartani. „A régebbi, többször megosztott, nem aktuális posztokat igyekszünk mielőbb törölni, az esetlegesen felmerülő személyeskedéseket, vitákat, nem csoportba való vélemény nyilvánításokat kiiktatni. Szerencsére most nyugis, együttműködő közeg van jelen a csoportban.”

A teljes beszélgetést az fmc.hu oldalon, ide kattintva tudod elolvasni!

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük